Θέλω να σταματήσω την ψυχοθεραπεία: Σημάδια, Βήματα και Εναλλακτικές

Θέλω να σταματήσω την ψυχοθεραπεία: Σημάδια, Βήματα και Εναλλακτικές

Στον περίπλοκο χορό της θεραπείας, περιστασιακά, βρισκόμαστε να αμφιταλαντευόμαστε στην άκρη, σκεπτόμενοι μήπως πρέπει να απομακρυνθούμε από την γαλουχητική αγκαλιά των ψυχοθεραπευτικών μας σχέσεων. Είναι μια στιγμή συχνά γεμάτη αμφιθυμία, παρόμοια με το να βλέπεις ένα φύλλο να επιπλέει αβέβαια σε ένα αεράκι, διχασμένο ανάμεσα στην οικειότητα του κλαδιού του και τη γοητεία του ανοιχτού ουρανού. Για πολλούς, το μονοπάτι της ανακάλυψης του εαυτού μέσω της ψυχοθεραπείας μπορεί να μοιάζει σαν να ανηφορίζεις έναν απότομο λόφο, όπου κάθε βήμα προς τα εμπρός είναι σκληρά κερδισμένο και η κορυφή φαίνεται μακρινή. Αλλά αν αισθάνεστε την ανάγκη να σταματήσετε αυτό το ταξίδι, δεν είστε μόνοι και ίσως είναι καιρός να εξερευνήσετε τι κρύβεται κάτω από αυτό το ένστικτο. Εγκαταλείπουμε την προσπάθεια ή απλώς αναγνωρίζουμε πότε οι τροχοί της ανάπτυξης έχουν μετατοπιστεί από το άλεσμα της θεραπείας στην ορμή της καθημερινής ζωής; Ας εμβαθύνουμε σε αυτό το πολύπλοκο έδαφος μαζί, φωτίζοντας τα σημάδια, τα συναισθήματα και τις δυνατότητες που περιμένουν όσους αναρωτιούνται αν είναι καιρός να αποχαιρετήσουν τη θεραπεία του παρελθόντος και να αγκαλιάσουν την ελευθερία να προχωρήσουν.

ΆποψηΣυμπέρασμα
Αναγνωρίζοντας τη ΣτασιμότηταΤο να αισθάνεστε κολλημένοι στη θεραπεία μπορεί να υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε την πορεία σας και πιθανώς να κάνετε πίσω.
Σημασία της ΕπικοινωνίαςΗ ανοιχτή συζήτηση για τον τερματισμό της θεραπείας με τον θεραπευτή σας ενθαρρύνει μια πιο υγιή μετάβαση.
Αξιολόγηση της προόδουΣκεφτείτε τους στόχους σας και αξιολογήστε εάν έχουν επιτευχθεί για να ενημερώσετε την απόφασή σας σχετικά με τη συνέχιση της θεραπείας.
Εξερευνώντας εναλλακτικές λύσειςΕξετάστε εναλλακτικές θεραπείες ή μεθόδους για να διατηρήσετε την ευημερία μετά την εγκατάλειψη της παραδοσιακής θεραπείας.
Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΑναγνωρίστε και αποδεχτείτε συναισθήματα άγχους ή αμφιθυμίας ως μέρος της διαδικασίας τερματισμού της θεραπείας.
Σχεδιασμός για ΜετάβασηΔημιουργήστε ένα δομημένο σχέδιο εξόδου για να διευκολύνετε τη μετάβαση από τη θεραπεία στην ανεξαρτησία, διασφαλίζοντας συνεχή υποστήριξη.
Γιορτάζοντας τα επιτεύγματαΔείτε το τέλος της θεραπείας ως μια γιορτή προσωπικής ανάπτυξης παρά ως ένα τέλος.

Σημάδια ότι μπορεί να είναι καιρός να τερματίσετε τη θεραπεία

Ξέρετε, όταν σκέφτεστε να τερματίσετε τη θεραπεία, είναι λίγο σαν να στέκεστε μπροστά σε μια κλειστή πόρτα, αναρωτιέστε τι βρίσκεται πέρα από αυτήν. Μπορεί να έχετε περπατήσει αυτό το μονοπάτι για λίγο, αλλά έρχεται μια στιγμή που η επανεκτίμηση του πού πηγαίνετε είναι το κλειδί. Συχνά, είναι το αίσθημα του κολλήματος που ωθεί τους ανθρώπους να σκεφτούν την έξοδο. Εάν οι συνεδρίες σας αφήνουν να αισθάνεστε χαλαροί, σαν να τρέχετε στη θέση σας χωρίς να φαίνεται γραμμή τερματισμού, ίσως είναι καιρός να επαναξιολογήσετε. Ίσως υπάρχει ακόμη και μια αίσθηση κρίσης ή ντροπής να εισχωρεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σας, μετατρέποντας τον θεραπευτικό χώρο σε κάτι που αισθάνεται λιγότερο από ασφαλές. Και ας μην ξεχνάμε εκείνες τις στιγμές απτής προόδου, όπου έχετε φτάσει σε ένα οροπέδιο—ίσως να έχετε επιτύχει ακόμη και όλους τους στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να συνεχίσετε να τρέχετε, ή θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για να αποσυρθείτε; Το ταξίδι του κάθε ατόμου είναι διαφορετικό. μερικοί θεωρούν ότι η περικοπή των συνεδριών οδηγεί σε μεγαλύτερες γνώσεις, επιτρέποντάς τους να ενσωματώσουν όσα έχουν μάθει στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι, εάν βρεθείτε σε αυτόν τον οριακό χώρο, στοχαζόμενοι την επόμενη κίνησή σας, αναρωτηθείτε εάν η θεραπεία στην οποία συμμετέχετε σας εξυπηρετεί—ή εάν ίσως είναι καιρός να βρείτε νέους δρόμους για ανάπτυξη.

Συζήτηση τερματισμού με τον θεραπευτή σας

Η συζήτηση για τον τερματισμό με τον θεραπευτή σας δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. είναι μια κρίσιμη συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να προσεγγίσετε το θέμα. Μπορείτε να λάβετε υπόψη αυτά τα τέσσερα βασικά σημεία όταν ξεκινάτε τη συζήτηση:

1.Εκφράστε τα συναισθήματά σαςγια την επιθυμία να προχωρήσουμε. Αυτή η διαφάνεια μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ειλικρινή επικοινωνία.
2.Σκεφτείτε τους στόχους σας: Έχουν συναντηθεί ή νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις ανεξάρτητα;
3.Αναγνωρίστε τα κέρδη σαςκατά τη διάρκεια της θεραπείας σας — η αναγνώριση θέτει τις βάσεις για την αναγνώριση της προόδου σας.
4.Συζητήστε το μέλλον: Πώς φαντάζεστε τη ζωή μετά τη θεραπεία; Ο προγραμματισμός για τα επόμενα βήματά σας βοηθά στη δημιουργία αυτής της ομαλής μετάβασης.

Όχι μόνο αυτή η ομιλία σας επιτρέπει να αξιολογήσετε πόσο μακριά έχετε φτάσει, αλλά μπορεί επίσης να προετοιμάσει εσάς και τον θεραπευτή σας για αυτή τη σημαντική αλλαγή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια σωστή "συνεδρία τερματισμού" δεν είναι να τελειώσει κάτι. είναι να τιμήσετε το ταξίδι σας μαζί. Καθώς διατυπώνετε την επιθυμία σας για ανεξαρτησία, σκεφτείτε τις ιδέες του θεραπευτή σας—εξάλλου, είναι εκπαιδευμένοι για να σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουν σε αυτή τη φάση. Καθώς εμπλέκεστε σε αυτή τη διαδικασία, να θυμάστε: αυτός είναι ο δρόμος σας και ακόμα κι αν οι αλλαγές μπορεί να είναι τρομακτικές, έχετε ήδη αναπτύξει τη δύναμη να πλοηγηθείτε στη διακοπή της θεραπείας.

Διερεύνηση εναλλακτικών στην παραδοσιακή θεραπεία

Η διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων στην παραδοσιακή θεραπεία μπορεί να μοιάζει λίγο με την περιπλάνηση μέσα σε μια πυκνή ομίχλη. στην αρχή, όλα φαίνονται σκοτεινά και τρομακτικά, αλλά με κάθε βήμα, αρχίζει να αναδύεται η σαφήνεια. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μετά από έναν κύκλο θεραπείας, σκέφτονται αν χρειάζεται πραγματικά να συνεχίσουν, και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ίσως νιώθετε ότι έχετε μάθει ήδη πολλά. ίσως η θεραπεία δεν είναι απαραίτητη για εσάς αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που πρέπει να εξεταστούν. Για παράδειγμα, οι συνεδρίες συντήρησης μπορούν να επιτρέψουν τη συνεχή υποστήριξη χωρίς τη συχνότητα των τακτικών ραντεβού, δημιουργώντας μια γέφυρα προς την ανεξαρτησία, ενώ παράλληλα φροντίζουν την ευημερία σας.

Μερικά άτομα ανακαλύπτουν ότι η συνεχιζόμενη θεραπεία λειτουργεί ως κρίσιμο σύστημα υποστήριξης για την ψυχική τους υγεία, ιδιαίτερα εάν διαχειρίζονται χρόνια προβλήματα. Ίσως σας ενδιαφέρουν εναλλακτικές θεραπείες που καλύπτουν περισσότερο τις προσωπικές σας ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας. Είναι αξιοσημείωτο πώς τεχνικές όπως οι πρακτικές ενσυνειδητότητας ή οι ομάδες υποστήριξης της κοινότητας μπορούν να εκπληρώσουν παρόμοιους ρόλους, καθεμία από τις οποίες χρησιμεύει ως μοναδικοί δρόμοι για να καλλιεργήσετε την ανάπτυξή σας. Απλώς σκεφτείτε την αυτοαξιολόγηση ως εργαλείο - έναν ειλικρινή προβληματισμό σχετικά με αυτό που αντηχεί μαζί σας, που σας καθοδηγεί προς το μονοπάτι που σας φαίνεται σωστό.

Εάν αισθάνεστε ότι η παραδοσιακή θεραπεία δεν ταιριάζει στο τρέχον κεφάλαιο σας, μη διστάσετε να εξερευνήσετε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει πληθώρα πόρων στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε. Το να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει είναι μέρος της ίδιας της θεραπευτικής διαδικασίας. Το ταξίδι προς τα εμπρός δεν είναι να απορρίψετε όλα όσα έχετε μάθει, αλλά να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ιδέες για να σφυρηλατήσετε μια νέα κατεύθυνση που σας εξυπηρετεί πραγματικά. Τελικά, η εξερεύνηση αυτών των εναλλακτικών δεν είναι απλώς μια επιλογή - είναι ένα ενδυναμωτικό βήμα προς την ευημερία που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Διαχείριση συναισθημάτων και άγχους σχετικά με το τέλος της θεραπείας

Όταν πρόκειται για τη διαχείριση των συναισθημάτων και του άγχους σχετικά με το τέλος της θεραπείας, είναι σαν να αποφασίζετε να κλείσετε το παλιό σας τηλέφωνο με πτυσσόμενο τηλέφωνο για χάρη ενός λαμπερού νέου smartphone. είναι συναρπαστικό, αλλά υπάρχει μια γκρίνια ανησυχία για την απώλεια κάτι οικείου. Η διαδικασία τερματισμού συχνά φέρνει στο φως ημιτελείς εργασίες—τη δουλειά που έχουμε κάνει, τα τρωτά σημεία που έχουμε μοιραστεί. Αυτή είναι μια στιγμή ώριμη με συναίσθημα. Καθώς κάποιος περιηγείται στο μεταβαλλόμενο συναισθηματικό έδαφος, μπορεί να βρεθείτε να παλεύετε με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια πλευρά, υπάρχει μια προθυμία για νέα ανεξαρτησία. από την άλλη, ένα επίμονο άγχος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής χωρίς τη σταθερή παρουσία του θεραπευτή σας. Να είστε ανοιχτοί σε αυτούς τους φόβους. Εξάλλου, αυτός ο διάλογος μπορεί πραγματικά να ανοίξει το δρόμο για τη συναισθηματική διαχείριση. Λοιπόν, σε αυτόν τον χώρο προβληματισμού, εδώ είναι πέντε βασικές σκέψεις που πρέπει να λάβετε υπόψη:

- Αναγνωρίστε την αμφιθυμία. είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις σχισμένος.
- Δώστε προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία με τον θεραπευτή σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να δημιουργήσετε παρεξηγήσεις.
- Χρησιμοποιήστε τη θεραπευτική σχέση ως ασφαλή χώρο για να εκφράσετε τους φόβους και τις φιλοδοξίες σας.
- Σκεφτείτε να αναπτύξετε ένα σχέδιο συναισθηματικής εξόδου που θα περιγράφει τους πόρους ή τις στρατηγικές αντιμετώπισης για τη ζωή μετά τη θεραπεία.
- Σκεφτείτε τη θετική ανάπτυξη που προέκυψε από το χρόνο σας στη θεραπεία. Αυτό μπορεί να μετριάσει το άγχος για να προχωρήσουμε μπροστά.

Καθώς το σκέφτεστε αυτό, προσπαθήστε να αγκαλιάσετε τη φάση τερματισμού, γιατί επιτρέπει σε έναν χώρο να γιορτάσει την πρόοδό σας και να αναγνωρίσει τις δεξιότητες που έχετε βελτιώσει. Είναι μια μετάβαση, ναι, αλλά και μια κορύφωση του ταξιδιού σας. Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή να εσωτερικεύσετε τα διδάγματα που πήρατε, θεωρώντας τα ως εργαλεία στη συναισθηματική σας εργαλειοθήκη. Σε έναν κόσμο ολοένα και πιο γεμάτο με προκλήσεις, η εύρεση τρόπων διαχείρισης του άγχους σχετικά με το τέλος της θεραπείας μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να εμπλακείτε σε βάθος με την ακαταστασία της ζωής. Μπορεί να νιώθεις τρομακτικό τώρα, αλλά με τις γνώσεις που αποκτήθηκαν, η απομάκρυνση μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συναισθηματική ανθεκτικότητα.

Σχεδιασμός για μια ομαλή μετάβαση μετά τη θεραπεία

Καθώς σκέφτεστε τι σημαίνει να σχεδιάζετε μια ομαλή μετάβαση μετά τη θεραπεία, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αυτή η φάση δεν είναι απλώς ένα αντίο. είναι μια εορταστική κορύφωση του ταξιδιού σας. Μπορεί να σκεφτείτε να μειώσετε τη συχνότητα των συναντήσεών σας με τον θεραπευτή σας, κάτι που μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αποκτήσετε ανεξαρτησία χωρίς να αισθάνεστε καταπονημένοι. Αντί να σταματήσει απότομα, η εισαγωγή μιας δομημένης φάσης τερματισμού, ίσως με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, μπορεί να φέρει μια αίσθηση κλεισίματος. Η αναγνώριση της προόδου σας κατά τη διάρκεια αυτών των συνεδριών και η συζήτηση νέων στρατηγικών αντιμετώπισης μπορεί να είναι αρκετά ενθαρρυντική, καθώς ενισχύει την αυτο-αποτελεσματικότητά σας—τη γνώση ότι είστε ικανοί να αντιμετωπίζετε μόνοι σας τις προκλήσεις της ζωής. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διερευνήσετε πώς θα χειριστείτε πιθανά εμπόδια μετά τη θεραπεία. εκεί είναι που παίζουν σταθερά συστήματα υποστήριξης. Η οικογένεια, οι φίλοι, ακόμη και οι ομάδες της κοινότητας μπορούν να παρέχουν τη σκαλωσιά που μπορεί να χρειαστείτε καθώς προχωράτε.

Όταν σκεφτόμαστε να τερματίσουμε τη θεραπεία, μερικές φορές είναι γεμάτη με ανάμεικτα συναισθήματα, σωστά; Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται ανήσυχοι ή ακόμα και ένοχοι για την αποχώρηση, αλλά το να το πλαισιώνουν ως μια γιορτή για όσα έχετε πετύχει μαζί μπορεί να αλλάξει αυτή την οπτική. Αυτές οι στιγμές συνεργασίας, μάθησης και ενδοσκόπησης—δεν τις αφήνετε απλώς πίσω. τα παίρνεις μαζί σου. Στην πραγματικότητα, η ουσία της θεραπείας μπορεί να συνεχίσει να εμπλουτίζει τη ζωή σας, καθοδηγώντας τις σκέψεις και τις πράξεις σας καθώς αγκαλιάζετε αυτό το νέο κεφάλαιο. Θα ανακαλύψετε ότι τα εργαλεία που έχετε συγκεντρώσει δεν θα μείνουν απλά αχρησιμοποίητα. θα είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο θα επιλέξετε να αντιμετωπίσετε μελλοντικά εμπόδια. Έτσι, καθώς ετοιμάζεστε να κλείσετε αυτό το κεφάλαιο, κρατήστε σφιχτά την ομορφιά της σχέσης που έχετε χτίσει και θυμηθείτε, δεν είναι ένα τέλος αλλά μια μετάβαση προς μια πιο εκτεταμένη, αυτοκατευθυνόμενη διαδρομή.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι σύνηθες να αισθάνεστε σύγκρουση σχετικά με τον τερματισμό της θεραπείας;

«Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στη ζωή». Αυτή η γνωστή ρήση αντηχεί βαθιά όταν συζητάμε το θέμα του τερματισμού της θεραπείας, έτσι δεν είναι; Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια επισφαλή τραμπάλα συναισθημάτων—από τη μία πλευρά είναι η επιθυμία να απελευθερωθούν και να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους, ενώ από την άλλη διαφαίνεται ο φόβος του αγνώστου, η απώλεια ενός συστήματος υποστήριξης και, παραδόξως, η άνεση που προέρχεται από οικεία δυσφορία. Αυτό που κάνει αυτό το ταξίδι ιδιαίτερα προκλητικό είναι η αμφιθυμία που μπορεί περιστασιακά να σκιάζει την ίδια τη θεραπευτική εμπειρία. Για μερικούς, η συνεχιζόμενη θεραπεία γίνεται σωτήρια, ειδικά για όσους παλεύουν με χρόνιες ανησυχίες ψυχικής υγείας. Ωστόσο, αυτή η πολύ συνεχής δέσμευση μπορεί να προκαλέσει αντικρουόμενα συναισθήματα, οδηγώντας σε στιγμές βαθιάς αβεβαιότητας. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε δύο κόσμους — στα πρόθυρα ενός νέου κεφαλαίου, αλλά διστάζετε να κλείσετε το προηγούμενο, αναρωτιέστε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να απομακρυνθείτε από την καθοδήγηση που είχατε. Αξίζει να έχετε κατά νου ότι τέτοια αντικρουόμενα συναισθήματα είναι κοινά και συχνά αντικατοπτρίζουν βαθύτερα ζητήματα όπως ο φόβος της αλλαγής ή η ανησυχία για το αν έχετε αντλήσει ό,τι μπορείτε από τη θεραπευτική διαδικασία. Τελικά, η υιοθέτηση αυτής της αβεβαιότητας μπορεί να είναι απλώς μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας, κάτι που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε θεραπεία και ανάπτυξη.

Τι πρέπει να κάνω εάν δεν αισθάνομαι ότι η θεραπεία λειτουργεί για μένα;

Εάν αισθάνεστε ότι η θεραπεία δεν κάνει αυτό που ελπίζατε, σίγουρα δεν είστε μόνοι. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτή την απογοητευτική αίσθηση, αναρωτιούνται αν πρέπει να συνεχίσουν να προχωρούν ή να κάνουν πίσω. Βοηθάει να κάνετε μερικές καλές, δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σας—όπως, είστε πραγματικά έτοιμοι να εξετάσετε τα βαθύτερα ζητήματα; Μερικές φορές, αυτή η ίδια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει τον φόβο της αντιμετώπισης ευαίσθητων θεμάτων. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε εάν οι συνεδρίες σας αφήνουν να αισθάνεστε κολλημένοι, χωρίς να φαίνεται μεγάλη πρόοδος. Σκεφτείτε ξανά εκείνες τις στιγμές: κάθε συνεδρία θα πρέπει ιδανικά να σας οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των σχέσεών σας, σωστά; Και αν δεν το κάνει, ίσως ήρθε η ώρα να σταθμίσετε τις επιλογές σας προσεκτικά. Θυμηθείτε, η θεραπεία πρέπει να είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε, όχι ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος που σας αφήνει να αισθάνεστε πιο μπλεγμένοι από πριν. Το ταξίδι σας προς την αυτογνωσία έχει σκοπό να είναι απελευθερωτικό, όχι να εμποδίζεται από το να νιώθετε στριμωγμένοι. τη ζωή σου.

Μπορεί η διακοπή της θεραπείας να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα;

Όταν εξετάζουμε τον αντίκτυπο της διακοπής της θεραπείας, είναι εντυπωσιακό να γνωρίζουμε ότι 5-10% ατόμων εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη θεραπεία. Αυτή η στατιστική θα πρέπει να δώσει παύση σε όποιον αισθάνεται στον πειρασμό να φύγει. Η διακοπή της θεραπείας χωρίς μια στοχαστική συζήτηση μπορεί να αφήσει κάποιον να αισθάνεται απροετοίμαστος, ή χειρότερα, να χαθεί στο συναισθηματικό του τοπίο. Εξάλλου, η θεραπευτική εμπειρία δεν είναι απλώς ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού. είναι ένα σχεσιακό ταξίδι που μας καλεί να αντιμετωπίσουμε μέρη του εαυτού μας που μπορεί να παραμείνουν κρυμμένα έξω από το θεραπευτικό περιβάλλον. Η μετάβαση από τη θεραπεία, εάν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή, θα μπορούσε να σημαίνει ότι χάνετε πολύτιμες γνώσεις ή ακόμα και υποκύπτετε σε αισθήματα εγκατάλειψης, ειδικά εάν η σχέση με έναν θεραπευτή ήταν σημαντική. Υπάρχει ένα είδος συνέργειας στη θεραπευτική συμμαχία. τερματίζοντας ότι χωρίς κλείσιμο μπορεί να διακινδυνεύσει συναισθηματική βλάβη αντί να εξυπηρετεί την ανάπτυξή του. Έτσι, εάν σκέφτεστε ένα διάλειμμα από τη θεραπεία, ένα σοφό βήμα θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή σε έναν ανοιχτό διάλογο με τον θεραπευτή σας σχετικά με τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας. Εξάλλου, αυτή η συνομιλία μπορεί να φωτίσει πτυχές του ταξιδιού σας που δεν εκτιμούσατε πλήρως πριν, κρατώντας την πόρτα ανοιχτή για μελλοντική θεραπεία, εάν επιλέξετε να το περπατήσετε.

Σύναψη

Καθώς βρισκόμαστε στο χείλος της αλλαγής, πρέπει να αναρωτηθούμε: ποιοι νέοι ορίζοντες περιμένουν όταν αφήσουμε τις οικείες ανέσεις; Ο τερματισμός της θεραπείας δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα θαρραλέο βήμα προς την αυτοανακάλυψη. Η αγκαλιά αυτής της μετάβασης μας προσκαλεί να χαράξουμε την πορεία μας, εν τέλει ενδυναμώνοντάς μας να ζήσουμε αυθεντικά και πλήρως.

Κάντε το πρώτο βήμα για ένα πιο υγιές μυαλό

Ας διερευνήσουμε πώς η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο.

Σχετικά με την συγγραφέα

Εικόνα Matina Ladikou
Ματίνα Λαδικού
Η Ματίνα Λαδικού, ιδρύτρια του Art of Mind, είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κατάθλιψη και τις αλλαγές στη ζωή τους με μια ολιστική, τεκμηριωμένη προσέγγιση.
Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας και Master στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, μαζί με εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, Παιδική Ψυχική Υγεία & Παιγνιοθεραπεία, NLP και Κλινική Υπνοθεραπεία.

Βασικά διαπιστευτήρια:
✔ Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
✔ Πιστοποιημένος επαγγελματίας NLP (Πανεπιστήμιο NLP, Santa Cruz, CA)
✔ Δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας & Παιδικής Ψυχικής Υγείας/Παιγνιοθεραπείας
✔ Δίπλωμα Advanced Practitioner στην Κλινική Υπνοθεραπεία & Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία
✔ Εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Διαχείριση Διαζυγίων & Ομαδική Ενδυνάμωση
✔ Ειδίκευση Παιδοψυχολογίας & Σεξουαλικής Αγωγής (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
✔ Περαιτέρω πιστοποιήσεις Ψυχικής Υγείας & Συμβουλευτικής (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Έτοιμοι για μια νέα πορεία προς τα εμπρός; Κλείστε τη συνεδρία σας σήμερα!
Εικόνα Matina Ladikou
Ματίνα Λαδικού
Η Ματίνα Λαδικού, ιδρύτρια του Art of Mind, είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κατάθλιψη και τις αλλαγές στη ζωή τους με μια ολιστική, τεκμηριωμένη προσέγγιση.
Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας και Master στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, μαζί με εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, Παιδική Ψυχική Υγεία & Παιγνιοθεραπεία, NLP και Κλινική Υπνοθεραπεία.

Βασικά διαπιστευτήρια:
✔ Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
✔ Πιστοποιημένος επαγγελματίας NLP (Πανεπιστήμιο NLP, Santa Cruz, CA)
✔ Δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας & Παιδικής Ψυχικής Υγείας/Παιγνιοθεραπείας
✔ Δίπλωμα Advanced Practitioner στην Κλινική Υπνοθεραπεία & Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία
✔ Εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Διαχείριση Διαζυγίων & Ομαδική Ενδυνάμωση
✔ Ειδίκευση Παιδοψυχολογίας & Σεξουαλικής Αγωγής (Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
✔ Περαιτέρω πιστοποιήσεις Ψυχικής Υγείας & Συμβουλευτικής (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Έτοιμοι για μια νέα πορεία προς τα εμπρός; Κλείστε τη συνεδρία σας σήμερα!

Σχετικές αναρτήσεις

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο διαδίκτυο: Ο οδηγός σας για την επιλογή των καλύτερων επιλογών
Διαδικτυακά

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο διαδίκτυο: Ο οδηγός σας για την επιλογή των καλύτερων επιλογών

  Η εξάπλωση της ψηφιακής τεχνολογίας έχει καταλύσει μια μεταμορφωτική αλλαγή στο τοπίο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διευκολύνοντας την άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη μέσω διαδικτυακών πλατφορμών. Καθώς τα άτομα αναζητούν ολοένα και περισσότερο βολικές και προσβάσιμες λύσεις για την ψυχική τους ευεξία, οι συνεδρίες εικονικής θεραπείας, οι παρεμβάσεις που βασίζονται σε εφαρμογές και οι διαβουλεύσεις για την τηλευγεία έχουν προκύψει ως

Διαδικτυακή θεραπεία για εξουθένωση(Burnout): Κορυφαίες στρατηγικές για αποκατάσταση
Διαδικτυακά

Διαδικτυακή θεραπεία για εξουθένωση(Burnout): Κορυφαίες στρατηγικές για αποκατάσταση

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αμείλικτες απαιτήσεις και συνεχή συνδεσιμότητα, το φαινόμενο της επαγγελματικής εξουθένωσης έχει αναδειχθεί ως σημαντικό πρόβλημα ψυχικής υγείας, επηρεάζοντας άτομα σε διάφορα επαγγέλματα και δημογραφικά στοιχεία. Η διαδικτυακή θεραπεία αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη οδό για την αντιμετώπιση αυτού του διάχυτου ζητήματος, προσφέροντας προσβάσιμη και ευέλικτη υποστήριξη προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες

Απομακρυσμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας: Ξεκλείδωμα αποτελεσματικής εικονικής υποστήριξης
Διαδικτυακά

Απομακρυσμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας: Ξεκλείδωμα αποτελεσματικής εικονικής υποστήριξης

Η εμφάνιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξ αποστάσεως έχει φέρει επανάσταση στο τοπίο της ψυχολογικής φροντίδας, προσφέροντας πρωτοφανή προσβασιμότητα σε μια εποχή που οι παραδοσιακές θεραπευτικές μέθοδοι αντιμετώπιζαν σημαντικές προκλήσεις. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτες επιλογές θεραπείας, αυτές οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν προσφέρει μια ουσιαστική σανίδα σωτηρίας για άτομα που αντιμετωπίζουν

elEL
Κάντε κύλιση στην κορυφή